Binnenkijken bij...

 

Van plan tot realisatie: er komt heel wat kijken bij een nieuw interieur. Wist je dat Het Atelier van Poels je tijdens dit gehele proces begeleidt? We zorgen ervoor dat we jouw droominterieur ontwerpen én dat deze wordt gerealiseerd. Kijk mee bij het nieuwe interieur van Karin en Gert-Jan en laat je inspireren door de bijzondere interieurkeuzes.

 

Voor het droomhuis van Karin en Gert-Jan was het belangrijk dat deze aan al hun stijleisen voldeed. Karin: “De verbouwing was eigenlijk een gevolg van onze wensen, niet andersom.” Dat betekent dat het stel eerst interieuradvies heeft ingewonnen en met het moodboard en ideeën voor de indeling pas naar de architect is gegaan. Een uitzonderlijke situatie voor onze interieuradviseur, die vrij kon werken binnen alle mogelijkheden die onze collecties bieden, en niet werd gestuurd door de bouwtekeningen die de architect al had gemaakt. “Zo werkten we eigenlijk van binnen naar buiten, dat zouden meer mensen moeten doen!” Karin kon ons precies vertellen welke stijl zij mooi vindt. Door een moodboard mee te nemen naar het adviesgesprek krijgt onze adviseur een goede indruk van jouw persoonlijke stijl en woonvoorkeuren.

Ruimtes in huis op elkaar afstemmen
In alle ruimtes werd rekening gehouden met functionaliteit en de perfecte balans tussen kleuren en materialen. Alle ruimtes lijken hierdoor naadloos in elkaar over te lopen. Zo is de grote woonkeuken echt onderdeel van het interieur. Het donkere hout van het eiland komt ook terug op de muren en in de op maat gemaakte kast. Voor de vloer is er gekozen voor een lichte PVC-vloer in een Hongaarse punt van Therdex. Vanwege de lange rechte lijn in dit patroon, lijkt de ruimte optisch langer. Vooral bij brede woningen lijkt de woning hierdoor extra groot.

De woonkeuken biedt ook plek aan een werkplek. De zelf ontworpen kast biedt werkruimte maar bergt ook spullen uit het zicht achter deuren. De open haard met kurk behang van Arte geeft extra sfeer. Het goud is een leuke toevoeging en geeft extra diepte. Karin: “Met bezoek zitten we altijd aan de grote eettafel. Vooral in de winter een heerlijke plek met de open haard aan.”

 

Poels Wonen en Slapen

Simone

Interieur adviseur

Simone, interieur adviseur van Het Atelier van Poels is specialist in vloeren en interieuradvies. Simone is altijd bezig met het stylen van alles en iedereen of bekijkt woonprogramma’s.  

Plan een afspraak met Simone

Een hotelchic slaapkamer inrichten
Een gedeelte van het huis waarin Karin en Gert-Jan juist iets anders wilden, is hun eigen slaapkamer en badkamer. Karin: “Van ons gezin wonen er momenteel nog twee zonen thuis. Het was belangrijk dat iedereen een eigen plek heeft in huis. Zij slapen boven en met het oog op de toekomst slapen wij nu beneden en hebben we, afgesloten van de rest, een eigen ruimte met slaapkamer, een badkamer, sauna en inloopkast. Hiervoor hebben we de zijkant van het huis uitgebreid. Onze ‘vleugel’ is echt een plek waar we ons kunnen terugtrekken.”

Het slaapgedeelte voor Karin en Gert-Jan moest de allure krijgen van een hotelkamer. Karin: “We wilden echt een andere sfeer neerzetten dan in de rest van het huis, om ons terug te trekken en te ontspannen.” Dat is met de hotelchique donkere kleuren in combinatie met ronde vormen en zachte materialen zeker gelukt. Verschillende lichtpunten zoals de spots in het plafond en de hanglampen voor de wand geven een mooi lichtspel. Ook in de badkamer, waar je je in het sfeerlicht goed kan ontspannen.”

Hal met allure
In de hal hebben Karin en Gert-Jan licht toegevoegd middels hoge ramen boven de voordeur. Licht en privacy regelen? Dat doet de automatische PowerView® bediening geheel zelf. Karin: “We stemmen de horizontale jaloezieën die er hangen af met de zonsondergang. Een uur voordat de zon ondergaat gaan de jaloezieën automatisch dicht, omdat er dan veel licht naar binnen schijnt. Ideaal, we hebben er geen omkijken naar.” Het behang in de hal is van Eijffinger. Subtiel, maar door de gouden streepjes geeft het wat meer lengte en een luxe uitstraling, zonder heel druk te worden.”