Blog.

Breng de lente in huis: van feestelijke paastafel tot smakelijke verrassing!

Breng de lente in huis: van feestelijke paastafel tot smakelijke verrassing!

Pasen is de ideale gelegenheid om je huis op te fleuren en te genieten van de gezelligheid met dierbaren. Een prachtig gedekte paastafel en een zelfgemaakte paascake dragen bij aan het echte paasgevoel. Met deze tips creëer je een onvergetelijke Pasen die in het teken staat van vernieuwing, samenzijn en natuurlijk... smullen!

 

Gedecoreerde paastafel

 

Een sfeervolle paastafel

Kleuren en thema's

Het creëren van een paastafel begint met het kiezen van een kleurenpalet dat lente uitstraalt. Pasteltinten zoals zachtroze, lichtblauw en lentegroen zijn perfect voor Pasen. Deze kleuren vormen de basis van een prachtige paastafel die zowel rustgevend als feestelijk aanvoelt. De keuze voor natuurlijke materialen zoals houten en linnen zorgen voor een frisse uitstraling.

 

Decoraties

Naast het kleurenpalet zijn decoraties erg belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Voeg wat leuke bloemen toe om een leuke toevoeging te geven aan je tafel. Daarnaast kun je ook paaseieren, beschilderd in de kleuren van je palet, toevoegen voor een speels effect. Ook zorgen kaarsen voor warmte en gezelligheid.

Wanneer je helemaal wilt uitpakken is een paasboeket een echte must-have! Voeg wat paastakken toe in een fleurig boeket en voeg wat kleine eitjes toe. Dit zorgt voor een leuk en speels effect.

 

Paasboeket

 

Servies en bestek

Servies en bestek kunnen niet ontbreken op je tafel, kies voor een servies en bestek dat past bij jouw gekozen thema. Je kunt ook verschillende stijlen mix en matchen voor een persoonlijke touch. Naast borden en het bestek is het ook goed om aandacht te besteden aan het glaswerk, mooie glazen maken je tafelschikking namelijk compleet!

 

Smakelijke verrassing: een heerlijke paascake

Een smakelijke verrassing kan natuurlijk niet ontbreken aan jouw paastafel. Daarom delen wij graag in deze blog een verrassend recept waar jij jouw gasten mee kunt verrassen.

 

Smakelijke paascake

 

Ingrediënten

Deze tulband cake met citroen en advocaat crème is de perfecte afsluiter van je paasbrunch of -diner. Je hebt nodig: bakmeel, suiker, roomboter, eieren, citroensap en vanille-suiker. Voor de decoratie: advocaat, poedersuiker en leuke paasdecoratie.

 

Bereidingswijze

Meng de boter samen met de eieren en bakmeel in een kom. Mix dit goed door elkaar en voeg vervolgens wat citroensap toe. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 45 minuten. Vervolgens ga je aan de slag met de advocaat crème. Voeg advocaat samen met de poedersuiker toe en mix dit goed door elkaar.

Laat de cake goed afkoelen en decoreer met de advocaat crème en leuke paasdecoratie.

 

We zijn het gehele paasweekend open. Zien we je dan? De koffie en versgebakken cake staat voor je klaar!Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…