Blog.

De nieuwste woontrends voor 2022

De nieuwste woontrends voor 2022

De eerste maand van 2022 zit er alweer op. Hét jaar van een frisse start na een bewogen coronatijd. Een tijd waarin we veel thuis hebben gezeten en dat maakt dat we anders zijn gaan kijken naar een huis als een thuis.

Tijd om de nieuwste woontrends voor het komende jaar eens onder de loep te nemen. Wat gaan we veel zien en hoe pas je deze nieuwe trends toe in jouw interieur?

Welke stijl past bij jou?

Woontrend 1: Organische vormen

In 2021 was het al een echte trend, organische vormen in je interieur, maar ook in 2022 blijven organische vormen razend populair. Ronde vormen maken een ruimte zachter, gezelliger en zorgen voor balans. Deze trend is met name terug te zien in de ronde afwerkingen van meubilair en vloerbekleding. Kies bijvoorbeeld voor onze prachtige Yara Fauteuil van NLwoont die in verschillende kleuren verkrijgbaar is en combineer met het ronde vloerkleed Brilliante Hunter van Brinker.

Woontrend 2: Back to nature

De behoefte naar groen en het buiten naar binnen halen maakt dat we in huis meer dan ooit de natuur willen terugzien. Zowel in kleur en materiaal als in de simpliciteit van het wonen. Bruin is het nieuwe zwart en beige het nieuwe grijs. Aardetinten zijn perfect te combineren met verschillende materialen en kleuren. Denk aan bruin, taupe, zand, beige en terracotta in combinatie met organisch meubilair en bijvoorbeeld linnen raambekleding.

Woontrend 3: Hotel Chic

Een opkomende trend in 2022 is het luxe boutique hotel. Terugkomend in deze trend is goud, marmer, velvet en stijlvolle behangstoffen. Een stijl die gaat voor een rustige uitstraling met enkele mooie eyecatchers. Stijl de Tailor luxe eettafel af met een boeket van onze prachtige Silk-ka Flower collectie of een accessoire van onder andere de light & living collectie en ga helemaal mee met de Hotel Chic trend van 2022. Onze interieurspecialist Joyce heeft voor een klant haar huis helemaal thuis gemaakt waarbij Hotel Chic hét uitganspunt is geweest. Benieuwd? Kijk binnen bij Rianne.

Woontrend 4: Simple stylish

Eén van de woontrends in 2022. Simple stylish is eigentijds, licht en straalt rust uit. Een combinatie van strakke lijnen met veelal organische vormen. Het zachte kleurenpallet bestaat uit natuurlijke materialen en kleuren waarbij gecombineerd wordt met verschillend hout in naturelkleuren of juist walnoot en aardse tonen.

lazyload

We zijn weer open, kom gezellig langs!

Een thuis is belangrijk en daar worden we ons steeds bewuster van. Bij Poels ben je hiervoor aan het juiste adres. Hier maken we van een huis, een thuis.

Binnen onze winkel komen de nieuwste trends overal terug, waar je ook maar naar op zoek bent. Neem een kijkje binnen ons assortiment en kom erachter wat écht bij jouw ‘thuis’ past.Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…