Blog.

Design je eettafel met NLwoont op maat

Design je eettafel met NLwoont op maat

Al tijden op zoek naar de ideale eettafel? Van organische boomstamtafel, industriële eettafel tot moderne eettafel. En van rechte of ronde tafel tot eettafel in ovaal. Met NLwoont Op Maat design je de perfecte eettafel voor jouw interieur gewoon zelf. Ontdek op deze pagina hoe het werkt: in 5 stappen heb jij een unieke tafel op maat.

Stappenplan tafel op maat

Een tafel op maat maken. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet met NLwoont Op Maat. Volg het stappenplan en design jouw ideale eettafel met een massief eiken blad of notenhouten tafelblad en eronder tafelpoten van staal of hout.

Stap 1: kies tafelblad op maat en vorm

Welke vorm en maat tafelblad kies jij voor jouw eettafel? Bij NLwoont tafel Op Maat kies je uit rechthoekig, ovaal en rond. Er zijn veel verschillende maten, dus er is altijd een tafelblad in de juiste maat voor jouw woonkamer, eetkamer of keuken.

Waarom een rechthoekige of ronde tafel of eettafel die ovaal is?

De rechthoekige tafel plaats je makkelijk tegen een muur en biedt ruimte voor veel personen. Een ronde eettafel zit gezellig met gezelschap en is ideaal als je jouw tafel vrij in de ruimte wilt zetten. Met een eettafel die ovaal is, kun je alle kanten op, want die combineert al die eigenschappen.

Welke maat eettafel?

Grote of kleine eettafel; je vindt ‘m bij NLwoont tafel Op Maat. De ronde eettafel is er in 5 maten, eettafel ovaal in 6 maten en de rechthoekige tafel in 9 maten. Dit zijn populaire maten voor de Nederlandse keuken en woonkamer: eettafel 160 cm, eettafel 3 meter, een ronde eettafel 100 cm en ronde eettafel 140 cm.

Poels Wonen en Slapen

Stap 2: kies materiaal en dikte tafelblad

Kies jij voor een notenhouten tafel of een tafel met eiken blad? En ga je voor 3 of 4 cm dikte van het tafelblad? Hoe dikker het blad, des te robuuster je tafel oogt.

Waarom houten tafel?

Van een houten tafel ga je houden. Een houten tafelblad heeft een uniek karakter. Elke boom heeft namelijk z’n eigen handtekening bestaande uit de structuur, nerven en noesten. Jouw houten tafel onderscheidt zich dus altijd van al die andere.

Wat is het verschil tussen notenhouten en eiken tafels?

De overeenkomst tussen een notenhouten tafel en een eiken tafel van NLwoont tafel Op Maat is dat beide houtsoorten een prachtige tekening hebben. Het verschil tussen een notenhouten en eiken tafel zit ‘m hierin: 

  • de kleur van het hout: een notenhouten tafel heeft van nature een warme tint en een naturel eiken blad een fris, licht uiterlijk. 
  • de gevoeligheid van het hout: het is een natuurlijk materiaal dat gaat werken en kan krassen of deuken. Dat hout altijd werkt, heeft te maken met de luchtvochtigheid. Met een eiken tafel van NLwoont Op Maat, die wordt gemaakt van Europees eiken, loop je een kleinere kans op werken, krasjes en deukjes.

 

Stap 3: kies rand tafelblad

Kies hoe de rand van jouw tafelblad eruit moet zien. Je kunt een NLwoont Op Maat-tafel op wel 7 manieren laten afwerken.

Bij een rechte, ronde en eettafel in ovaal heb je 4 keuzes: een recht-toe-recht-aan rand met rechte of ronde hoeken en een verjongde rand met rechte of ronde hoeken. Een rechte rand is tijdloos modern. Een verjongde rand maakt er een extra moderne eettafel van. Het tafelblad oogt namelijk dunner door de schuine afwerking.

Bij een rechte tafel heb je 2 extra opties: een bootrand of een organische rand. Kies je de rand met de ronding een boot, dan heb je een eettafel die maar weinig mensen hebben. Wil je een unieke eettafel selecteer dan de organische rand. Dan heeft jouw tafelblad de vorm van de boom waaruit ‘ie is gezaagd - een boomstamtafel dus.

 

Stap 4: kies tafelpoten

Welke van de 7 typen tafelpoten kies jij voor onder jouw NLwoont Op Maat-eettafel? Het frame geeft jouw eettafel een stevige basis én het heeft invloed op de uitstraling van je eettafel. Daarom kun je zowel het materiaal als de vorm van de tafelpoten bepalen.

Je kunt kiezen voor 4 losse, schuinstaande tafelpoten in dezelfde houtsoort als het tafelblad. Dit zijn tijdloze tafelpoten waardoor een tafel past bij uiteenlopende woonstijlen.

Je kunt ook tafelpoten van staal in zwart of RVS selecteren. Je ziet de volgende vormen op de afbeeldingen hierboven: 4 losse tafelpoten, een spinpoot of kruispoot of rechte of schuine stalen u-poten. Nu wordt vaak gedacht dat tafelpoten van staal voorbestemd zijn voor een industriële eettafel. Maar met de 6 varianten van NLwoont tafel Op Maat past zo’n tafel bij allerlei woonstijlen. Slanke tafelpoten passen het best bij jouw tafel als je een moderne eettafel wilt. Zoek je een industriële eettafel, ga dan voor de robuuste tafelpoten.

Stap 5: kies kleur lak of olie

Het tafelblad en houten tafelpoten van jouw NLwoont tafel Op Maat kun je laten afwerken met lak of olie in een kleur die je vindt passen bij jouw interieur. Een eikenhouten tafel op maat kun je in 7 kleuren lak en 6 kleuren olie laten afwerken. De tafel van notenhout in naturel olie.

Tafel lakken of olie?

Handig om te weten: lak geeft je tafel een subtiele zijdeglans en beschermt het houten tafelblad tegen vloeistoffen. Met olie blijft het hout van je tafelblad en/of tafelpoten natuurlijk ogen en aanvoelen. Een houten tafel afgewerkt met olie is wel wat gevoeliger voor vloeistof en verkleuring.

Hoe houten eettafel onderhouden?

Een houten tafel afgewerkt met lak of olie onderhoud je door ‘m dagelijks af te nemen met een lichtvochtige doek. Tip voor als je kindjes hebt: een houten tafel afgewerkt met lak is het beste bestand tegen vieze kinderhandjes en eventuele verkleuringen. Ook het overwegen waard: je tafelblad laten afwerken met Ecovulling of Epoxyhars. Dit maakt het tafelblad gladder, want het vult noesten en nerven op. Vuil en vocht kunnen daar dan niet meer in komen. Dat scheelt jou mooi wat schoonmaakwerk. Voordeel van olie: je kunt het tafelblad onderhouden door het opnieuw in de olie te zetten.

Eettafel nlwoont op maat voor alle woonstijlen

Je merkt het: van naturel houten tafel tot zwarte eettafel, van rechte tot ronde tafel en een eettafel die ovaal is. Er is een NLwoont Op Maat-eettafel voor alle woonstijlenEen mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…