Blog.

Houd je huis warm met deze tips!

Houd je huis warm met deze tips!

Houd je huis warm met deze tips!

Met de huidige energieprijzen is verduurzamen een goed idee om de kosten te drukken en om bewust bezig te zijn met het milieu. De grote vraag: Hoe verduurzaam je je woning? Bij het Atelier van Poels zijn we niet gespecialiseerd in het zetten van dubbelglas of een thermostaat, maar wij hebben wel producten die jouw huis beter isoleren. Denk hierbij aan vloeren en raamdecoratie.

Tapijt, PVC of een vloerkleed?

Veel huizen in Nederland beschikken nog over een houten vloer. Een houten vloer is nooit helemaal dicht en laat als snel tot 10% warmte ontsnappen. Een eerste tip van ons is dan ook om te kijken naar andere vloeren dan een houten vloer. Dit kan een hout lookalike PVC zijn, maar een tapijt werkt het beste om het huis beter te isoleren. Bij vloerverwarming zit het juist net anders, daar blokkeert de vloerbedekking de warmte vanuit de vloer. Je kunt natuurlijk ook een hele nieuwe look kiezen door een visgraat pvc te pakken, of wat dacht je van een marmoleum vloer?

Geen behoefte aan tapijt? Kijk dan eens naar een mooi vloerkleed van Brinker. Leverbaar in diverse maten en zelfs ook volledig op maat te laten maken. Deze voorkleden zijn te vinden in onze winkel.

Minder warmteverlies met raamdecoratie

Naast de vloer zijn de ramen ook grote stoorzenders in een warm huis. Goede raamdecoratie is een extra isolatielaag en zorgt er dus voor dat er minder warmteverlies is. Het Atelier van Poels heeft diverse mogelijkheden voor jou; de beste oplossing is een duo plissegordijn. Doordat het strak op het raam zit, is er geen mogelijkheid om warmte te verliezen.  In de zomer werkt het zelfs verkoelend; Als je een verduisterende stof pakt, houdt het de warmte grotendeels buiten. Wil je meer weten? Bekijk dan onze website https://ateliervanpoels.nl of kom langs!

Met deze tips kun je zelf aan de slag!

We hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je thuis zelf aan de slag kunt gaan!

  • Zet de cv-ketel op 60 graden, warm zat

Wist je dat de cv-ketel standaard staat ingesteld op 80 graden? Dit is helemaal niet nodig als jouw huis redelijk tot goed geïsoleerd is. Is jouw huis slecht geïsoleerd? Dan raden we het af, want dan kan de CV-ketel gaan pendelen.

  • Voorkom sluipverbruik

Volgens een Amerikaanse studie verbruikt een apparaat tot wel 75% van de normale stroom wanneer deze in standby staat. Trek lekker de stekker eruit als je het niet gebruikt, zoals de opladers van de telefoon bijvoorbeeld.

  • Zet een tijdklok op je thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je energie besparen. Op voorhand geef je op de klok aan wanneer de verwarming aan moet gaan en weer uit mag gaan. De thermostaat een graad kouder zetten is ook een goed alternatief uiteraard.

  • Ga voor ledverlichting

Heb je nog een gloeilamp of halogeenlamp in huis? Vervang deze voor LED! Deze is al snel 75% zuiniger. Een LED-lamp gaat ook nog eens 9x langer mee dan een gloeilamp. Alleen maar pluspunten! Bij ons in de winkel kunnen we je hier natuurlijk meer informatie over geven.

  • Kijk bij aankoop van elektronische apparaten naar het energielabel

Kies voor een energiezuinig apparaat bij de aankoop! Tegenwoordig is A+ niet meer duurzaam. Het echte duurzaam is tegenwoordig A+++

  • Dicht spleten en kieren

Komt de tocht nog tussen de kieren door? Maak deze dicht! In combinatie met mooie raambekleding van het Atelier van Poels ben je de kou de baas! We hebben daarnaast zelfs nog de plaids van Poels Wonen en Slapen, die zijn ook lekker warm. ????

  • Plaats meubels tegen de muren

Een andere manier om je huis beter te isoleren is het plaatsen van grote meubels tegen de muren. Denk hierbij aan een kast of een bankstel. Deze meubels vangen de warmte op, waardoor het in huis warmer blijft.

 

Tot slot hebben we nog drie tips die wat meer geld kosten, maar… uiteindelijk natuurlijk wel zichzelf dubbel en dwars terugbetalen!

  • Isoleer jouw huis
  • Kies voor een waterpomp
  • Kies voor zonne-energie


Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…