Blog.

Ontdek de woontrends van 2024: Een terugkeer naar natuurlijke warmte en duurzaamheid

Ontdek de woontrends van 2024: Een terugkeer naar natuurlijke warmte en duurzaamheid

Bij Poels Wonen en Slapen geloven we dat jouw huis een weerspiegeling moet zijn van wie je bent: uniek, stijlvol, en bewust. Dit jaar worden er vernieuwende woontrends geïntroduceerd, die allemaal draaien om comfort, duurzaamheid en persoonlijkheid. Laat je inspireren door wat we in 2024 voor jou in petto hebben:

Duurzaam Interieur

Natuurlijke materialen en kleuren

In 2024 omarmen we de schoonheid van de natuur in ons interieur. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en steen zullen de hoofdrol spelen, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. Het kleurenpalet haalt zijn inspiratie rechtstreeks uit de natuur, met zachte groentinten, warme terracotta en diepbruine kleuren die een gevoel rust in jouw huis brengen.

 

Organische vormen

De harde lijnen en hoeken van de afgelopen jaren maken plaats voor een wereld van zachte, afgeronde vormen. Meubels met organische contouren en gebogen structuren geven een gevoel van comfort en harmonie. Of het nu gaat om een bank, salontafel of zelfs verlichting, afgeronde vormen voegen een vleugje zachtheid toe aan het interieur.

Organische Vormen

Handgemaakt en kunstsferen

In 2024 gaat kunst een belangrijke rol spelen in het interieur. Ook de unieke kenmerken van handgemaakte items worden gewaardeerd. Ambachtelijke meubels, met de handgeweven tapijten en handbeschilderd aardewerk brengen een gevoel van authenticiteit in huis. Het verhaal achter het product wordt net zo belangrijk als het product zelf.

 

Duurzaam leven

Duurzaamheid wordt een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Meubels van gerecycled materiaal, energiezuinige verlichting en bewuste keuzes in materiaalgebruik zullen de norm zijn. In 2024 zoeken we naar manieren om ons huis milieuvriendelijker te maken, zonder concessies te doen aan stijl en comfort.

Duurzame Bamboe tafel

Persoonlijkheid toevoegen met DIY, Upcyclen en Recyclen

Het komende jaar staat in het teken van zelfexpressie. Voeg persoonlijkheid toe aan je huis met DIY-projecten, waarbij je oude items nieuw leven inblaast. Upcyclen en recyclen worden niet alleen gezien als duurzame keuzes, maar ook als een manier om unieke, gepersonaliseerde elementen aan je interieur toe te voegen.

 

Soft 70's: Een modern nostalgisch interieur

De "Soft 70's" woontrend blaast de jaren '70 nieuw leven in, met een frisse kijk op klassieke kleuren zoals warm bruin, diepgroen, en aards oranje, verrijkt met chromen accenten. Deze nostalgische tinten worden gecombineerd met zachte pastels, zoals poederblauw en zachtroze, om een ontspannen sfeer te creëren die warmte uitstraalt. Speelse patronen en geometrische vormen brengen een moderne dynamiek in het interieur, ideaal voor wie van een retrogevoel met een moderne twist houdt.

Soft 70's Interieur

2024 belooft een jaar te worden waarin we terugkeren naar de basis, met een sterke nadruk op duurzaamheid, natuurlijke warmte en het toevoegen van een persoonlijke touch aan ons thuis. Bij Poels Wonen en Slapen zijn we klaar om je te helpen deze prachtige trends in je eigen huis te brengen. Of je nu op zoek bent naar een volledige make-over of slechts een paar kleine veranderingen wilt aanbrengen, wij hebben alles wat je nodig hebt om je huis een trendy en persoonlijke uitstraling te geven. Bezoek ons vandaag nog en laat je inspireren!



Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…