Poels Wonen en Slapen

Binnenkijken bij...

Een nieuwbouw appartementencomplex aan de mooiste laan van de stad. Het was voor Rosita een droom die uitkwam. In het najaar van 2021 betrok zij het royale appartement en wij mochten haar in het gehele proces adviseren en begeleiden.

 

"De adviseur komt met ideeën die ik zelf niet kan bedenken"

Eén ding stond al vast in het nieuwe appartement van Rosita: de keuken. Een opvallende designkeuken in donkerbruine kleur. Niet te missen in haar ruime woon-kamer, grenzend aan het grote balkon. Maar hoe stijl je deze donkere eyecatcher met de rest van het interieur? In de aangrenzende eethoek komt weinig licht, wat de hoek vrij donker maakt. Tegen verwachting van Rosita in kozen we niet voor een lichte kleur op de wanden, maar juist voor een vrij donker, bruin behang. “Ik viel tijdens het advies van de ene verbazing in de andere. Dit behang naast de donkere keuken zou ik nooit hebben uitgekozen. De interieuradviseur adviseerde om van de hoek juist één geheel te maken, en de kleur en stijl van de keuken door te trekken in de eethoek. Hij had gelijk: de eenheid die de eethoek en keuken nu vormen, zorgen ondanks de donkere kleur voor rust. Ik ben helemaal dol op het behang!”

Na jarenlang een houten vloer in huis, koos Rosita ditmaal voor een lichte PVC-vloer met houtmotief. In visgraat, nog een keuze die zij van tevoren niet had gemaakt vanwege het klassieke patroon. “Wat mij over de streep trok is de kwaliteit die goede merken tegenwoordig leveren. Ook de combinatie met vloerverwarming is erg prettig. Hoewel ik over de figuurlijke drempel moest, ben ik blij met mijn praktische keuze. De vloer ziet er enorm natuurlijk uit en misschien nog het fijnste: vergt weinig onderhoud.”

In de slaapkamer hebben we een luxe behang aangebracht in de kleurtonen van het ledikant, de vloeren en wanden. Ook de gordijnen sluiten aan bij de rest van het appartement. Alle gordijnen zijn geconfectioneerd in dezelfde inbetween stof. Rosita betrok een een appartement in een appartementencomplex. In dit geval is het goed om te weten wat de geluidsnormen zijn en welke ondervloer je moet toepassen. De ondervloer in dit appartement was al voorzien van geluidsisolatie, waardoor wij de vloer konden egaliseren en het PVC daar direct op konden verlijmen. Dit is lang niet altijd mogelijk, vooral niet bij oudere complexen.

 

 

Poels Wonen en Slapen

Simone

Interieur adviseur

Simone, interieur adviseur van Het Atelier van Poels is specialist in vloeren en interieuradvies. Simone is altijd bezig met het stylen van alles en iedereen of bekijkt woonprogramma’s.  

Plan een afspraak met Simone