Blog.

Binnenkijken bij interieurstylist Sandra

Binnenkijken bij interieurstylist Sandra

We zien de mooiste afbeeldingen voorbijkomen via Instagram en Pinterest: perfect ingerichte interieurs van en door interieurstylisten. Altijd al benieuwd hoe het er bij een stylist thuis uitziet én welke tips zij hebben om jouw eigen huis ook zo gaaf in te richten? Interieurstylist Sandra vertelt je in deze blog én een video meer over haar wooninspiratie.

 

“Als interieurstylist word ik dagelijks omringd door inspiratie. Véél inspiratie”, vertelt interieurstylist Sandra in het interview dat we bij haar thuis opnamen voor het Style inspiratiemagazine. “Ik mag werken met de mooiste collecties en merken en zie adviezen werkelijkheid worden. Interieurs waarin materialen en kleuren perfect op elkaar zijn afgestemd en die door samenhang van een huis een echt ‘thuis’ maken.” In het nieuwe Style magazine lees je hoe Sandra samen met klanten het adviestraject doorloopt en vanuit een woonvraag een interieur tot leven komt. Kleur en prints vormen een belangrijk onderdeel van het adviesgesprek. Alvast wat tips:

Woontip 1: zeg ja tegen prints 

Sandra: “Ik adviseer vaak om meer patronen en kleuren toe te passen. Dat dit niet te druk is, laat ik zien aan de hand van stalen en voorbeelden in de showroom. Door het maken van de juiste combinaties hoeft dit namelijk absoluut niet het geval te zijn. Alles hangt af van samenhang. In onze hal hebben we gekozen voor een drukker behang, omdat je daar voorbijloopt en niet lang bent. Het behang maakt die ruimtes heel gezellig.”

Wandbekleding geeft sfeer

“De muren in ons huis zijn allemaal bekleedt. Het geeft een ruimte meer sfeer en het is goed voor de akoestiek. Gestuukte muren, die je veel ziet in nieuwbouwhuizen, zorgen voor een galm in de ruimte. Bovendien zie je daar (kinder)handen veel sneller op. Iets wat je bijvoorbeeld niet ziet op een voorbeeld van Instagram.”

Waarom wit?

Nederland is het land van witte wanden, vindt Sandra. “Van één gekleurde wand in combinatie met wit. Dit zorgt juist voor een groot contrast. Het is moeilijk om sfeer aan te brengen met een witte basis. In vergelijking: je loopt een restaurant dat wit en ‘kil’ oogt ook niet graag binnen. Kleur is veel uitnodigender.”

 

Een persoonlijk adviesgesprek

Een huis is een persoonlijke vertaling van de bewoners, vertelt Sandra. “Wie zit er tegenover mij en hoe gaan
we dit vertalen in het interieur? Daarbij vormen de eigenschappen van de woning de basis. We nemen de plattegronden door; waar is het noorden en zuiden, wat voor soort huis is het, waar bevinden zich de ramen en lichtpunten? Zijn deze nog niet bepaald, dan nemen we ze mee tijdens het advies. Voor bestaande woningen geldt ook; hoe meer ik weet hoe gerichter ik kan adviseren. Houden de bewoners hun rode bank of hebben ze al nieuwe meubels gekocht, dan kunnen we de basis hierop afstemmen.” Lees in het magazine hoe zij vervolgens adviseert over kleuren en de juiste wand-, vloer- en raambekleding. Haal hem op in de winkel en stel direct je vragen aan onze eigen interieuradviseurs! Een afspraak inplannen voor een uitgebreid advies kan natuurlijk ook, we nemen alle tijd voor je.Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…