Blog.

De Flexa Kleur van het Jaar 2021 is bekend!

De Flexa Kleur van het Jaar 2021 is bekend!

Laat je je graag inspireren door de nieuwe kleur- en stylingtrends? Dan kijk je vast net als wij ieder jaar uit naar de bekendmaking van de Kleur van het Jaar! De trendkleur van 2021 is bekend: Brave Ground. Een versterkende kleur die draait om natuur en eenvoud. De kleur gaat goed samen met de huidige woontrends en vraag naar aardse en duurzame producten. Wij zijn enthousiast, jij ook?

De Flexa Kleur van het Jaar is bekend. De kleurexperts van Flexa kozen voor de kleur Brave Ground. Een warme, aardse toon die volgens hen een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel geeft en een stevige basis biedt voor verandering en creativiteit in huis.

Elk jaar bespreekt een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijks leven beïnvloeden. Vervolgens vertaalt Flexa de inzichten in één toonaangevende kleur die de sfeer van het moment weerspiegelt: een tint die impact heeft in huizen overal ter wereld. En bij het kiezen van een kleur blijft het niet: er worden verschillende kleurpaletten ontwikkeld die goed samengaan met de Kleur van het Jaar. Zo kan een ieder naar eigen smaak en stijl de kleur combineren. Laat je inspireren door de stijlen van Brave Ground.

Trust kleuren

Het kleurpalet van 2021 is gerelateerd aan de trend ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen en samen te werken. Deze kleuren uit dit palet werken op natuurlijke wijze samen en zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt. De kleurgroep bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Er is gekozen voor warme neutrale grijzen en bruinen die een warme uitstraling geven aan ruimtes. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie. Combineer de kleur met mooie natuurlijke materialen als leer, hout en wol. Kleuren die goed samen gaan zijn wit, beige tinten, zwart en goud.

Timeless kleuren

De kleuren uit dit palet brengen positiviteit en balans in een ruimte. De gelen en okers, samen met wat zachte neutralen, omarmen oud en nieuw, energiek zonder overweldigend te zijn. Door het combineren van kleuren uit dit palet kun je verschillende stijlen neerzetten, afhankelijk van welke hoofd- en accentkleur je kiest.

Earth kleuren

In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken. Ook in de styling zien we veel natuurlijke kleuren en materialen terug. Combineer blauw met frisse pastelkleuren en veel groen voor een natuurlijke, frisse look. Denk bijvoorbeeld aan Tranquil Dawn, de trendkleur van 2020. De donkere kleuren uit het palet zorgen juist voor een warme sfeer.

Expressieve kleuren

Ga voor kleurrijk en bont met de kleuren uit het Expressive kleurenpalet. Geïnspireerd op het opstaan waarin we geloven en onszelf uiten. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen en die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen geven je huis wat extra pit!

Houd de komende maanden onze blog in de gaten voor meer stylingtips met trendkleur Brave Ground. Ben je geïnspireerd en benieuwd naar het kleurenpalet in combinatie met jouw interieur? Kom langs in onze winkel of plan online een afspraak!

 Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…