Blog.

Lenteklaar interieur: Breng kleur en licht in huis bij het Atelier van Poels

Lenteklaar interieur: Breng kleur en licht in huis bij het Atelier van Poels

De lente is het seizoen van vernieuwing, waarin we kunnen genieten van het warmere weer, de zon, geurige bloemen en veel groen. Het is ook het perfecte moment om je huis op te fleuren en een vleugje licht en vrolijkheid toe te voegen aan je interieur. Met de juiste raambekleding en frisse lentekleuren kan je interieur stralen. Hier zijn enkele tips om dit te realiseren!

Breng kleur in huis
De lente is een geweldige tijd om kleur toe te voegen aan je interieur. Kleur kan namelijk een groot verschil maken in de uitstraling en sfeer van je huis. Bovendien heeft kleur invloed op onze stemming en kan het ons energieker en vrolijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een frisse pastel accentmuur of vrolijk bloemenbehang. Het toepassen van de 60-30-10 regel kan hierbij helpen. De basiskleur bepaalt 60 procent van je interieur, gevolgd door een kleur die voor 30 procent terugkomt en kleuraccenten die 10 procent van de ruimte innemen. Op deze manier behoud je een rustige kleurbasis.

Licht in huis
Mooie lichtinval kan een grote impact hebben op de sfeer van een ruimte. Met de juiste raamdecoratie kan je het zonlicht perfect filteren en aanpassen aan jouw woonwensen. Horizontale jaloezieën, Silhouette® Shades of Plissé Shades zijn bijvoorbeeld perfecte keuzes. Door de lamellen van horizontale jaloezieën of Silhouette® Shades te kantelen, kan je het licht gefilterd laten binnenkomen en een prachtig lichtspel op de muren en vloer creëren. Silhouette® Shades laten het licht op een diffuse manier binnenkomen vanwege de transparante stof. Als je de uitstraling van horizontale jaloezieën mooi vindt en tegelijkertijd van een weids uitzicht wilt genieten, kan je kiezen voor MegaView lamellen. Deze lamellen schuiven over elkaar heen, waardoor je extra veel tussenruimte krijgt om naar buiten te kijken en licht binnen te laten.

Gemak in huis
Naast de verschillende manieren waarop het licht binnenkomt, is ook de bediening van de raamdecoratie belangrijk. Elektrische bediening zoals PowerView® voor Luxaflex® en Bliss voor NL Label bieden ultiem gemak. Voor handbediening kan je kiezen voor Top Down/Bottom Up bediening, waarmee je Plissé en Duette® Shades eenvoudig vanaf de bovenkant, onderkant of ergens tussenin kunt openen. Wil je graag advies over de mogelijkheden voor raamdecoratie? Bezoek dan onze winkel en laat je inspireren.

Kleurrijke lente accessoires voor 2023
De lente van 2023 staat in het teken van een fris en vrolijk interieur! Kleur en licht hebben een positief effect op je humeur en de sfeer in huis, en je kunt hier perfect mee spelen. De wooncollecties zitten dit seizoen vol met kleur. Geef je huis een vrolijke boost met kleurrijke accenten zoals bloemenprints en streepjes in een bonte verzameling van paars, geel of oranje. Het mooie is dat je deze kleurrijke accenten eenvoudig kunt wisselen en vervangen voor het komende seizoen als je ze toepast in je accessoires.

Combineer verschillende soorten licht Hoewel de avonden in de lente nog niet zo lang licht zijn buiten, kan je binnen een gezellige sfeer creëren met behulp van verschillende soorten lampen en verlichtingstechnieken. Hierbij maken we onderscheid tussen:

  • Direct licht, dat functioneel is en rechtstreeks op een oppervlak schijnt, bijvoorbeeld boven de eettafel.
  • Indirect licht, dat via het plafond of de muur schijnt zonder direct de lichtbron te zien. Dit type licht is ideaal voor sfeerverlichting.
  • Diffuus licht, dat egaal verspreid wordt en gefilterd via een lampenkap. Dit licht geeft rondom evenveel licht af en is ideaal als sfeerverlichting.
  • Accentlicht, ook wel werklicht genoemd, waarmee je specifieke delen zoals een bureau of aanrecht verlicht om eraan te werken.

Wil je graag experimenteren met licht in huis? Kom dan langs in onze winkel voor inspiratie of plan direct een interieuradvies in. Op onze website vind je ook meer informatie over de themaweken "Spelen met Licht".



Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…