Blog.

4 interieurtips om energie te besparen

4 interieurtips om energie te besparen

Het zal je zeker niet ontgaan zijn; de energieprijzen gieren de pan uit en het klimaatprobleem kan niet langer wachten. Tijd om te besparen dus. Met de wintermaanden voor de deur zijn veel mensen op zoek naar manieren om te besparen op de komende stookkosten. Naast verschillende isolatieopties van je huis, heeft ook je interieur invloed op je energieverbruik. Met slimme, isolerende vloeren en raambekleding kan de verwarming een paar graden lager! In deze blog lees je hoe je slim de winter ingaat.

 

1.    Sfeer en warmte in je interieur met je vloerkleed

Heb je vaak last van koude voeten? Dat hoeft geen reden te zijn om de verwarming een graadje hoger te zetten. Misschien ben je geen fan van een kamerbreed tapijt in de woonkamer, kies dan voor een mooi vloerkleed. Een kleed geeft letterlijk en figuurlijk warmte. Het is sfeervol, heeft een warme uitstraling en is comfortabel. En dat niet alleen: de zachte garens voelen tijdens de wintermaanden lekker warm aan je voeten vanwege hun isolerende werking. De stilstaande luchtlaag in tapijt houdt de warmte namelijk vast. Hoe hoger de garens, hoe beter het tapijt isoleert! Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en patronen waardoor er altijd een passend en op maat gemaakt vloerkleed is.

2.    Bespaar op je energierekening met isolerende gordijnen

Bij isoleren denken we vaak aan spouwmuur- en dakisolatie en dubbelglas, maar ook met de juiste raambekleding valt er veel winst te halen. Gordijnenhouden kou van buiten tegen en geven een sfeervolle, warme uitstraling. Met goede raambekleding die je dichtdoet zodra het donker wordt, kan je in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar besparen.

De gordijnstof die je kiest is erg belangrijk. Een transparante stof is een stuk minder isolerend dan een dikkere verduisterende stof. Verduisterende of gevoerde gordijnen hebben de hoogste isolatiewaarde van alle gordijnen. Tip: hoe meer laagjes, des te beter! Combineer je gordijnen met bijvoorbeeld rolgordijnen of Duettes voor extra isolatie. In het energiebesparing magazinevind je meer tips van onze interieurstylisten én merken over isolerende raamdecoratie.

3.    Besparende verlichting in de winter

In de winter wordt het eerder donker en gaan de lampen daardoor sneller aan. Verlichting die lang aanstaat, betekent ook een hoger energieverbruik. Maak slim gebruik van je verlichting. Zet de lampen uit in ruimtes waar je niet bent. Zo voorkom je onnodig energieverbruik. Vervang eventuele gloeilampen door ledverlichting en spaarlampen. Energiebesparing betekent in sommige gevallen dat je op zoek moet gaan naar creatieve oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen als lichtbron. Kaarsen zijn enorm sfeervol, en geven daarnaast ook nog eens warmte af. Zo kan er een lamp minder aan in huis. Extra tip: je raambekleding kun je met PowerView® Automation of Bliss elektrische bediening slim instellen op weerstypen.

 

4.    Zet de verwarming een graadje lager

Naast de aanpassingen die je in huis kunt doen, is de meest eenvoudige manier van warm blijven het dragen van extra kleding. Laagjes dragen is een echte must in de winter. Dikke sokken en pantoffels doen al wonderen! Trek een dikke trui aan en kruip op de bank met een heerlijke zacht plaid en kussens voor extra warmte, niks is gezelliger dan dat, toch? 

Ben je benieuwd naar energiebesparende producten en tips voor jouw huis? Kom langs in onze winkel en vraag onze interieurstylisten om advies! We denken graag met je mee. Meer tips over isolerende producten lees je ook in ons energiebesparing magazine!Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…