Blog.

Hoe zorg je voor een rustgevende slaapkamer?

Hoe zorg je voor een rustgevende slaapkamer?

De slaapkamer is voor de meeste mensen een belangrijke plek in huis. Gemiddeld brengen we 30% van onze tijd door in bed. Een rustgevende slaapkamer zorgt voor ontspanning, snel in slaap vallen en aangenaam ontwaken. Dit draagt bij aan een goede en gezonde nachtrust. Maar hoe zorg je voor een rustgevende slaapkamer? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

 Kleuren van de slaapkamer

Om een oase van rust te creëren worden meestal lichte kleuren zoals wit en pasteltinten gebruikt. Deze kleuren creëren ook meer ruimte, ideaal dus als u een kleine slaapkamer heeft. Donkere of diepe kleuren hebben het omgekeerde effect, ze maken uw slaapkamer kleiner maar zorgen wel voor een knusse, gezellige en intieme sfeer.

Zou u graag een slaapkamer willen die rust uitstraalt, maar toch een vleugje kleur bevat? Dan kunt u behalve wit en pasteltinten ook de kleur blauw gebruiken. Deze kleur is rustgevend en heeft een kalmerend effect. Kies zachte tinten en combineer deze met warme verlichting en decoratie om een kille uitstraling te vermijden en wat extra sfeer toe te voegen.

 

Voor een gezellige en ontspannende slaapkamer zijn natuurlijke kleuren zoals zand, klei, grasgroen of terracotta perfect. Deze tijdloze kleuren zijn goed te combineren met (houten) meubels en eenvoudige decoraties zoals een schilderij of vloerkleed.

 

 

Wilt u een energierijke slaapkamer? Dan zijn felle kleuren een goed idee, denk hierbij aan rood, geel of oranje. Dit zijn kleuren die u ’s ochtends kunnen opvrolijken. Kleurencombinaties zijn ook mogelijk, kies dan voor toon-op-toonkleuren om uw slaapkamer niet te druk te maken.

 

 

 Verlichting van de slaapkamer

De verlichting van de slaapkamer, maar ook de gordijnen moeten het praktische met het romantische aspect combineren. Veel mensen kiezen voor donkere gordijnen omdat deze geen licht doorlaten maar u kunt ook kiezen voor rolgordijnen, deze bieden meer bescherming tegen huisstofmijt.

Wand- of plafondverlichting die vanuit het bed bediend kan worden is altijd handig en zorgt voor meer comfort en luxe. Wat ook niet kan ontbreken in uw slaapkamer is een nachtlampje voor op uw nachtkastje, ideaal als u bijvoorbeeld nog een ontspannend boek wilt lezen voor het slapen. Heeft u ’s ochtends moeite met opstaan? Dan kunt u ook kiezen voor een wake-up lamp als wekker. Deze lamp vult de kamer automatisch met natuurlijk daglicht, dit maakt het opstaan makkelijker en aangenamer.

 

Belang van het bed

Bij het inrichten van een slaapkamer denkt iedereen natuurlijk meteen aan het bed. Bij het kiezen voor een bed is het niet alleen belangrijk dat het bed er mooi uit ziet, u moet er ook goed in kunnen slapen. Een van de belangrijkste investeringen in het leven is een kwalitatief bed. Mensen onderschatten vaak de noodzaak hiervan. Door de juiste ondersteuning en comfort draagt een goed bed bij aan een betere lichaamshouding tijdens het slapen. Dit kan rug- en nekpijn voorkomen, waardoor u zich elke ochtend fris en energiek voelt. Een goede nachtrust bevordert ook uw mentale gezondheid, helpt bij het verminderen van stress en verbetert uw concentratie en stemming gedurende de dag.

 

Beddengoed

Beddengoed van een goede kwaliteit zorgt ook voor een betere nachtrust. Hierbij is het belangrijk dat u beddengoed heeft van een fijne stof die aangenaam voelt op de huid en de temperatuur en vocht goed verdeeld.

Slaapexperts van Poels Wonen en Slapen

Ieder mens is anders, daarom is persoonlijk slaapadvies van belang. Bij Poels Wonen en Slapen staan we klaar om je te helpen met al je slaapkamerbehoeften. Onze ervaren slaapexperts zijn beschikbaar om je te adviseren over het beste bed, de ideale matras en het perfecte beddengoed voor een optimale nachtrust. Zij kunnen je persoonlijke tips geven en helpen bij het maken van de juiste keuzes die bijdragen aan een rustgevende en gezonde slaapomgeving.

Kom langs in onze winkel en ontdek hoe je met behulp van onze slaapexperts je slaapkamer kunt transformeren tot een plek van ultieme rust en comfort. Bij Poels Wonen en Slapen ben je verzekerd van deskundig advies en hoogwaardige producten die jouw slaapervaring verbeteren. 

 

 

 Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…