Blog.

Sfeervol genieten met een heerlijke pepernoten cake voor pakjesavond!

Sfeervol genieten met een heerlijke pepernoten cake voor pakjesavond!

Pakjesavond staat voor de deur, een tijd van warmte, gezelligheid en natuurlijk heerlijke lekkernijen. Terwijl de geur van speculaas en pepernoten door het huis zweeft, is er niets zo geruststellend als samenkomen met dierbaren in een knusse en feestelijke sfeer. Bij Poels Wonen en Slapen begrijpen we de waarde van deze bijzondere tradities en willen we graag een bijdrage leveren aan het creëren van onvergetelijke momenten tijdens deze betoverende periode.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een verrukkelijk recept dat een traditionele delicatesse in een unieke en verrassende vorm brengt, is de Pepernoten cake de perfecte keuze. Met dit eenvoudige en heerlijke recept voeg je een onvergetelijke smaak toe aan jouw pakjesavond. Hier delen we graag het recept van deze overheerlijke traktatie, zodat je deze feestelijke lekkernij zelf kunt bereiden.

Pepernoten Cake Recept

Ingrediënten: 

- 200 gr suiker

- 240 gr boter of margarine (+ extra om in te vetten)

- 260 gr zelfrijzend bakmeel

- Snuf zout

- 4 grote eieren

- 2 theelepels speculaaskruiden

- 2 theelepels kaneel

- 75 gr kruidnoten

- 1 eetlepel bloem

 

Toppings:

- 25 gr kruidnoten

- 75 gr witte chocolade

- Schuimpjes

 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Klop de boter met de suiker luchtig in een grote kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel tot een luchtig geheel. Zeef de bloem, speculaaskruiden en een snufje zout boven het beslag en spatel het voorzichtig door elkaar. Verkruimel de pepernoten grof en voeg deze toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Laat de cake afkoelen en smelt ondertussen de witte chocolade giet deze daarna voorzichtig over de afgekoelde cake heen. Bestrooi hem hierna met pepernoten en schuimpjes voor een feestelijke presentatie.

 

Deze eenvoudige Pepernoten cake is niet alleen een smakelijke toevoeging aan de tafel, maar creëert ook een heerlijke geur. Bij Poels Wonen en Slapen geloven we in het belang van het koesteren van tradities en het creëren van onvergetelijke momenten. We hopen dat dit recept jouw pakjesavond nog specialer zal maken, met een vleugje warmte en liefde.



Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…