Blog.

Waarom PVC zo praktisch is

Waarom PVC zo praktisch is

Een PVC vloer is bijzonder mooi en heel natuurgetrouw. Een echt designstuk voor je huis. Alleen daarom al houden we van de vloer met zijn uitgebreide variaties in kleuren en dessins. Maar er is méér: de kunststof vloer is vochtbestendig, comfortabel, duurzaam én sterk. Een vloer waar je jarenlang van geniet.

Een mooie vloer laat een huis leven. Een houten vloer wil je ervaren. Je wilt de nerven zien en het hout ruiken. Een betegelde vloer is vooral praktisch en oogt strak en een tapijt kies je vanwege de comfortabele eigenschappen. Maar wat als je al deze wensen kunt combineren? De keuze voor PVC wordt hiermee steeds logischer. Helemaal als je kiest voor één van onze kwaliteitsmerken als Therdex en NL Label. Geselecteerde merken met oog voor detail. Met het uiterlijk van echt hout, steen of beton maar ook nog eens geluiddempend, comfortabel, sterk én duurzaam. Vooral deze praktische eigenschappen laat je jarenlang genieten van een PVC vloer.

       

PVC is bijzonder praktisch

PVC vloeren zijn perfect voor intensief gebruik. Voor jonge gezinnen bijvoorbeeld, waar speelgoed het vloerbeeld bepaalt. Heb je een glas drinken laten vallen en is het een chaos rond de eettafel na etenstijd? Dan reinig je de vloer simpel en snel. PVC is niet voor niets zo praktisch. De kunststof vloeren bestaan uit meerdere lagen en zijn afgewerkt met een PU-toplaag. Dit maakt de vloer zo sterk en vochtbestendig. Daarnaast is PVC zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Door de extreem lage weerstand baant de warmte zich vlug door de vloer heen naar de leefruimte. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee.

De voordelen van PVC op een rij

Een goede investering voor nu en in de toekomst. PVC is namelijk:

Vochtbestendig: vuil en vocht kan niet doordringen door de gesloten toplaag van PVC. Hierdoor zijn PVC vloerdelen ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer.

Geluiddempend: vanwege de hoge dichtheid en omdat de vloer rechtstreeks op de ondergrond wordt geplaatst. PVC heeft een zeer prettig loopgeluid doordat deze vaak is verlijmd aan de basisvloer. Click PVC heeft, om de geluidsdemping van dryback te benaderen, vaak een extra foamlaag aan de onderzijde dat geluid maximaal absorbeert. Wil je meer weten over het verschil tussen gelijmd en click PVC? Raadpleeg onze kennisbank.

Onderhoudsvriendelijk: PVC vloeren gaan lang mee en vragen weinig speciaal onderhoud. Stofzuigen en zo nu en dan reinigen met schoon water is voldoende.

Duurzaam: naast hun lange levensduur is ook de vloer zelf duurzaam. Zo is het meeste PVC ftalaatvrij en voorzien van biologische weekmakers. Dit betekent dat de weekmakers die worden toegevoegd om kunststof soepel te houden, geen schadelijke ftalaten bevatten. Deze stoffen komen namelijk vrij in de lucht en in de omgeving terecht. Biologische weekmakers zijn geheel afbreekbaar en onschadelijk voor je gezondheid en het milieu.

Betaalbaar: de vloer heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Te combineren met vloerverwarming: PVC is geschikt voor bijna alle soorten vloerverwarming. De goede warmtegeleiding van PVC zorgt ervoor dat de verwarming efficiënt wordt benut.

Veelzijdig: er is veel keuze in materiaalimitaties, kleuren en patronen. Ga bijvoorbeeld voor planken, een motief als visgraat of Hongaarse punt of voor (betonlook) tegels. En PVC is er niet alleen voor woonruimtes, ook de trap kun je met het kunststof bekleden. Zo trek je de vloer door in het hele huis of creëer juist een contract tussen beton- en houtlook. Bekijk hier meer inspiratie voor PVC vloeren.

       lazyload

PVC van NL Label

De NL Label PVC collectie bestaat uit een prachtige selectie PVC planken en tegels van kwaliteitsmerken, samengesteld door onze stylisten. Het is bovendien een goed moment om een NL Label PVC vloer aan te schaffen. In november 2020 betaal je namelijk de all-in prijs van € 59,95. Dit betreft het gehele proces, van advies aan huis tot vakkundig leggen. Bekijk de actie op deze pagina of bezoek onze winkel voor het actuele aanbod en persoonlijk advies.

Een afspraak maken voor een uitgebreid persoonlijk advies? Dat kan via deze pagina.Een mooie lichte woonkamer met grote ramen waar een groen bankstel instaat met een fauteuil en bijzettafeltjes.

Benieuwd om binnen te kijken bij …?

Wat doe je als je gaat verhuizen en je hebt een totaal nieuw interieur nodig? Precies, je doet inspiratie op bij meubelwinkels, woonboulevards en vloer – en raamdecoratie specialisten. Deze familie uit Ittervoort ging een kijkje nemen bij Budget Home Store XXL, gevestigd binnen Home Park Inter Chalet in Horst. Ze gingen op zoek naar een kast en kwamen uiteindelijk uit bij Poels Wonen | Slapen. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Binnen kijken bij…